We own the school

We own the school is een bordspel. Met dit spel breng je het gesprek op gang over 'eigenaarschap van leren' en hoe de school dit kan bevorderen.

Hoe werkt het?

Zowel leerlingen, leraren als schoolleiders kunnen meespelen. Het maximaal aantal deelnemers per spel is 6. Alle deelnemers aan het spel krijgen de mogelijkheid om via stellingen aan te geven hoe zij de situatie op school op dit moment ervaren (ronde 1), maar ook wat zij als de ideale situatie zien (ronde 2). Na het noemen van een stelling plaatsen alle deelnemers tegelijkertijd een fiche op het bord met een keuze voor een bepaald antwoord. Een gespreksleider reflecteert met de deelnemers op de gemaakte keuzes. Het spel is niet alleen een goed meetinstrument om erachter te komen hoe eigenaarschap wordt ervaren, maar levert ook waardevolle ideeën op voor vervolgstappen die de school richting de toekomst kan zetten.

We own the school spelen?

Willen jullie We own the school spelen op school? Stuur een mail naar info@voortgezetleren.nl of bel 030 232 48 90.

Lees meer over We own the school

Deze websites maakt gebruik van cookies

Deze website maakt gebruik van cookies om u een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te klikken.