voor mij als schoolleider

Het onderwijs ontwikkelt zich in razend tempo. Veel scholen zijn bezig met meer maatwerk voor leerlingen, andere manieren van toetsen en de ontwikkeling van digitale vaardigheden. Voor jou als schoolleider de uitdaging om leraren in staat te stellen zo goed mogelijk hun werk te kunnen doen.

Scholen ontwikkelen zich meer en meer als professionele organisaties. Ze zetten strategisch hrm in en stimuleren een lerende cultuur om de onderwijsdoelen te realiseren. Wat is hierin jouw rol als schoolleider?

Scholen die strategisch hrm inzetten, verbinden de onderwijsambities van de school aan de persoonlijke en professionele ontwikkeling van de medewerkers. De doelen van de school zijn dus het uitgangspunt van het personeelsbeleid. Jouw rol als schoolleider is hierbij ontzettend belangrijk. Jij gaat het gesprek aan met leraren over hun ambities én de visie en ambities van de school.

Een professionele schoolorganisatie heeft een lerende cultuur. Dit betekent dat niet alleen leerlingen zich ontwikkelen, maar ook leraren, schoolleiders en bestuurders. Iedereen in de school werkt continue aan verbetering door van en met elkaar te leren. Jij als schoolleider zorgt hierbij voor een duidelijke visie, structuur en ruimte voor ontwikkeling.

Deze websites maakt gebruik van cookies

Deze website maakt gebruik van cookies om u een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te klikken.