voor mij als bestuurder

Het onderwijs ontwikkelt zich in razend tempo. Veel scholen zijn bezig met meer maatwerk voor leerlingen, andere manieren van toetsen en de ontwikkeling van digitale vaardigheden.  Voor u als bestuurder de uitdaging om uw scholen te stimuleren met deze ontwikkelingen mee te gaan.

Scholen ontwikkelen zich meer en meer als professionele organisaties. Ze zetten  strategisch  hrm  in  en  stimuleren  een lerende cultuur om de onderwijsdoelen te realiseren.  Wat is hierin uw rol als bestuurder?

Scholen die strategisch  hrm  inzetten, verbinden de onderwijsambities van de school aan de persoonlijke en professionele ontwikkeling van de medewerkers. De doelen van de school zijn dus het uitgangspunt van het personeelsbeleid. Uw rol als bestuurder is hierbij belangrijk. Jij faciliteert en stimuleert dat schoolleiders met leraren het gesprek aangaan over hun ambities én de visie en ambities van de school.

Een professionele schoolorganisatie  heeft een lerende cultuur. Dit betekent dat niet alleen leerlingen zich  ontwikkelen, maar ook  leraren, schoolleiders en bestuurders.  Iedereen in de school werkt continue aan verbetering door van en met elkaar te leren. Jij als bestuurder stimuleert en motiveert schoolleiders te zorgen voor een duidelijke visie, structuur en ruimte voor ontwikkeling.

Deze websites maakt gebruik van cookies

Deze website maakt gebruik van cookies om u een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te klikken.