Podcast: nablijven met …

'Nablijven met …' is een maandelijkse podcast met inspirerende gasten uit het onderwijs over onderwijsinnovatie. De podcast wordt geproduceerd in het kader van Voortgezet Leren.

afl. 1
Nablijven met Tim Surma
“Om iets te leren moet je eerst vergeten”

Vanaf deze maand brengt Voortgezet Leren de maandelijkse podcast 'Nablijven met ...' uit. In deze eerste aflevering een interview met Tim Surma, voormalig vo-docent en nu onderzoeker bij de Thomas Moore hogeschool in Mechelen. Tim doet onderzoek naar effectieve didactiek. Samen met een aantal andere wetenschappers schreef hij het recent verschenen boek ‘Wijze lessen’, een boek over effectieve didactiek. Dit boek geeft duidelijke uitleg over wat onderzoek zegt over wat effectieve didactiek is, maar staat bovenal vol met concrete tips voor docenten. Waarom moest dit boek er komen? Wat zijn de belangrijkste tips uit dit boek voor een docent? En waarom is het volgens Tim zo belangrijk dat leerlingen ook vergeten?
Presentator Erik Ex vroeg het hem in deze eerste podcastaflevering van ‘Nablijven met …’

Je kunt de podcast hier beluisteren of via de bekende kanalen:

 

Het boek ‘Wijze lessen: 12 bouwstenen voor effectieve didactiek' is gratis online beschikbaar op www.wijzelessen.nu.

 

 

Deze websites maakt gebruik van cookies

Deze website maakt gebruik van cookies om u een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te klikken.