Over ons

SAMEN AAN DE SLAG

De VO-raad verzorgt samen met Schoolinfo het programma Voortgezet Leren waarbij de ontwikkeling van toekomstgericht onderwijs in samenhang met personeelsbeleid en schoolorganisatie centraal staat. We slaan de handen ineen en combineren in dit programma onder andere activiteiten die eerder aangeboden werden binnen de projecten Leerling 2020, Maatwerk en Stap 2. Het programma brengt ook scholen samen. Door te leren van elkaars ervaringen komen we sneller tot werkende oplossingen waarin leraar, teamleider, schoolleider en bestuurder allemaal een aandeel hebben.

UITWISSELEN KENNIS EN ERVARING

Alle kennis en ervaring die wordt opgedaan binnen het programma Voortgezet Leren wordt bruikbaar gemaakt voor de hele sector en met de sector gedeeld. De praktijkvoorbeelden verschijnen op deze website en in de nieuwsbrief.

Sparren met vakgenoot

Wil je eens buiten de school sparren met een collega met kennis en ervaring over een onderwerp wat jou bezighoudt? Heb je behoefte aan feedback van een kritische vriend? Kom in contact met vakgenoten die je helpen te reflecteren en je visie aan te scherpen. Wij helpen je daar graag bij! Je kunt ons bereiken op 030 - 232 4880 of via mail: info@voortgezetleren.nl.

Stel je vraag op Edualdo 

Edualdo is dé online plek waar leraren kennis en ervaring uitwisselen. Heb je een vraag over jouw vak of over een vakoverstijgend thema? Op Edualdo denken leraren uit het hele land met je mee. En met jouw kennis help je anderen aan een antwoord op hun vraag.

Schoolleiders voor de Toekomst

Schoolleiders voor de Toekomst zijn schoolleiders die de handen ineenslaan, die gezamenlijk nadenken over en werken aan vernieuwingen in het onderwijs en wat dat vraagt van hen, als schoolleiders. Hoe geef je richting aan verandering? Hoe houd je koers vast? Hoe maak je ruimte voor maatwerk en hoe betrek je leerlingen bij dat proces?

Heb je interesse om je aan te sluiten bij Schoolleiders voor de Toekomst of wil je in contact komen met een schoolleider om kennis en ervaring uit te wisselen, je netwerk te vergroten of gewoon te sparren? Laat het ons weten!

OVER DE NAAM 'VOORTGEZET LEREN'

Binnen het voortgezet onderwijs zien we dat steeds meer scholen de aandacht verschuiven van onderwijzen en doceren naar het leren van leerlingen. De naam Voortgezet Leren is een knipoog richting die beweging, en spreekt tegelijkertijd een duidelijke ambitie uit: dit is de richting die we uit willen. Ook geeft de naam aan dat het gaat om een vervolgstap. Het programma Voortgezet Leren staat niet op zich, maar bouwt nadrukkelijk voort op de resultaten van eerdere projecten als Leerling 2020, Maatwerk en Stap 2 én op de bestaande ontwikkelingen in scholen.

 

Deze websites maakt gebruik van cookies

Deze website maakt gebruik van cookies om u een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te klikken.