Over ons

SAMEN AAN DE SLAG

In samenwerking met Schoolinfo verzorgt de VO-raad het programma Voortgezet Leren waarbij de ontwikkeling van toekomstgericht onderwijs in samenhang met personeelsbeleid en schoolorganisatie centraal staat. We slaan de handen ineen en combineren in dit programma onder andere activiteiten die eerder aangeboden werden binnen de projecten Leerling 2020, Maatwerk en Stap 2. Het programma brengt ook scholen samen. Door te leren van elkaars ervaringen komen we sneller tot werkende oplossingen waarin leraar, teamleider, schoolleider en bestuurder allemaal een aandeel hebben.

UITWISSELEN KENNIS EN ERVARING

Alle kennis en ervaring die wordt opgedaan binnen het programma Voortgezet Leren worden bruikbaar gemaakt voor de hele sector en met de sector gedeeld. De praktijkvoorbeelden verschijnen op deze website en in de nieuwsbrief.

OVER DE NAAM

Binnen het voortgezet onderwijs zien we dat steeds meer vo-scholen de aandacht verschuiven van onderwijzen en doceren naar het leren van leerlingen. De naam Voortgezet Leren is een knipoog richting die beweging, en spreekt tegelijkertijd een duidelijke ambitie uit: dit is de richting die we uit willen. Ook geeft de naam aan dat het gaat om een vervolgstap. Het programma Voortgezet Leren staat niet op zich, maar bouwt nadrukkelijk voort op de resultaten van eerdere projecten als Leerling 2020, Maatwerk en Stap 2 én op de bestaande ontwikkelingen in scholen.

Zichtbaar maken dat je meedoet

Doet jouw school mee aan het programma Voortgezet Leren en vind je het leuk om dat te vermelden in je emailhandtekening of op jullie website? Download dan hieronder het logo en kopieer de begeleidende tekst.

Onze school doet mee aan het programma Voortgezet Leren: leerlingen motiveren met toekomstgericht onderwijs.

Deze websites maakt gebruik van cookies

Deze website maakt gebruik van cookies om u een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te klikken.