Inschrijving innovatietraject serie 2

Leuk dat je interesse hebt in een innovatietraject! In het programma Voortgezet Leren staat eigentijds en toekomstbestendig onderwijs voor iedere leerling centraal, in samenhang met personeelsbeleid en schoolorganisatie.

In het informatiepakket kun je meer lezen over het innovatietraject. De inschrijving is gericht op de ontwikkelvraag van jouw school, passend bij de volgende vier thema’s:

  1. Formatieve cultuur: veel scholen passen formatief toetsen toe in de klas, en met succes. Als je formatief werken wilt uitbreiden, dan krijgt de hele school hiermee te maken. Wat betekent formatief werken voor jouw organisatie en hoe creëer je een formatieve cultuur in jouw school?
  2. Het organiseren van maatwerktrajecten: veel scholen bieden al vormen van maatwerk voor leerlingen. Leerlingen kunnen bijvoorbeeld versnellen, verbreden, verrijken, een vak op een ander niveau volgen of op een andere locatie. Wat mag wel en niet binnen de kaders van de wet? En hoe organiseer je zo’n maatwerktraject of breid je bestaande initiatieven uit?
  3. Leerdoeldenken: scholen zoeken regelmatig meer ruimte in het curriculum, bijvoorbeeld om maatwerk te kunnen bieden. Een optie is om met leerdoelen te werken. Maar hoe richt je je onderwijs in op basis van leerdoelen? Hoe organiseer je ‘leerdoeldenken’ in de hele school?
  4. Flexibele onderwijsorganisatie: scholen staan steeds meer voor organisatorische uitdagingen, zoals leerlingendaling of het omgaan met het lerarentekort. Hoe ga je om met deze uitdagingen en zorg je voor flexibiliteit in de school als organisatie?

Past de ontwikkelvraag van jouw school bij een van deze vier thema’s, schrijf je dan in vóór 7 oktober. Let op: vol is vol, en scholen die nog niet meedoen aan het innovatietraject krijgen voorrang. Wanneer jouw school wordt ingedeeld in de betreffende innovatiegroep, deel je tijdens het traject kennis en ervaringen met de andere scholen in jouw groep.

Overige ontwikkelvragen

Staat jouw thema er niet bij? Dan ontvangen we alsnog graag jouw aanmelding. Of wil je je met een aantal scholen als groep inschrijven? Dan ontvangen wij graag per school een apart aanmeldformulier. Op basis van de gegevens bekijken wij wat de mogelijkheden zijn en nemen we contact met je op.

De aanmelding voor het tweede traject is gesloten. Mocht je nog interesse hebben, stuur dan zo spoedig mogelijk een email naar info@voortgezetleren.nl en dan bekijken we wat de mogelijkheden zijn.

Innovatietraject serie 3

In september 2020* start serie 3 van het innovatietraject. Geef via dit formulier je interesse aan, dan nemen wij te zijner tijd contact met je op.

* Data onder voorbehoud

Deze websites maakt gebruik van cookies

Deze website maakt gebruik van cookies om u een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te klikken.