Collegiale visitatie

Wil jij feedback op de onderwijsontwikkeling van jouw school van collega’s uit het onderwijsveld? Meld je dan aan voor een collegiale visitatie!

Kennis delen, ervaringen uitwisselen en stappen zetten met het verbeteren van de onderwijskwaliteit en het leerklimaat op jouw school. Een collegiale visitatie is de ideale manier voor schoolleiders die graag verder willen met onderwijsontwikkeling.

Bij een collegiale visitatie wordt je school bezocht door collega's van andere scholen en ontvang je feedback en advies over de werkwijze en wat jouw school kan doen om gestelde ambities te bereiken.

“Het is heel waardevol dat het collega’s zijn die snappen hoe het gaat op een school. Ze herkennen zaken en plaatsen het in een goede context.” Bram Thielen, afdelingsleider Cambreur College.

Krijg antwoord op de eigen ontwikkelingsvraag
Het belangrijkste uitgangspunt voor de collegiale visitatie is de eigen ontwikkelingsvraag. Op welk vlak wil jouw school zich ontwikkelen, zodat de onderwijskwaliteit verder versterkt wordt, en hoe kan dit bereikt worden? De visitatoren geven feedback over de werkwijze van je school en over de stand van zaken over de eigen geformuleerde ontwikkeldoelen. Het traject levert veel nuttige en bruikbare informatie op over hoe je als school de onderwijskwaliteit kunt versterken. Ook ontvang je een eindverslag waarmee je de vervolgstappen voor jouw school kunt bepalen.

  • De collegiale visitatie is 1 dag, het traject duurt ongeveer 6 weken, dit is inclusief intakegesprek, voorbereiding en afsluitende rapportage.
  • Aanmelden voor de collegiale visitatie kan tot en met 16 december 2019.
  • De collegiale visitatie wordt kosteloos beschikbaar gesteld.

Voor vragen over een collegiale visitatie kunt u terecht bij Eline Daling, via elinedaling@vo-raad.nl of 030 - 232 4880

 

Deze websites maakt gebruik van cookies

Deze website maakt gebruik van cookies om u een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te klikken.