Training Ontwikkelkracht

Datum: 31 okt
Tijd: zie data en tijden
Locatie: Omgeving Utrecht

Voor een duurzame verandering op jouw school

Hoe breng je duurzame verandering tot stand in je school? Welke vaardigheden heb je nodig om de verandering tot een succes te maken? Hoe formuleer je een visie die gedragen wordt door de hele school en hoe krijg je collega’s mee in de verandering? Waaruit bestaat een ontwikkel- en implementatieplan? Deze vragen staan centraal tijdens de training Ontwikkelkracht. Meld je hier aan.

Voor wie is de training?

De training is voor formele en informele leiders/veranderaars in de school. Dit betekent dat per school leraren en leidinggevenden mee kunnen doen. Voor een duurzame verandering binnen jouw school raden wij aan om niet alleen deel te nemen, maar samen met 1 of 2 collega’s.

Het programma

De training bestaat uit vijf lesdagen, coaching en huiswerk- en praktijkopdrachten. Je bent dus naast de lesdagen ook bezig met de training. Het hele traject duurt in totaal een half jaar. Hieronder staan de thema’s die aan bod komen tijdens de training. Alles wat je leert, kun je direct in de praktijk brengen op je eigen school.

 • Visievorming vanuit urgentie en ambitie
 • Analyse beginsituatie en context
 • Ontwikkelstrategie bepalen
 • Plan van aanpak veranderproces
 • Aan de slag: implementeren, verbinden en betrokkenen meenemen
 • Evalueren, borgen en doorontwikkelen

Tussen de bijeenkomsten door vinden coachgesprekken plaats over jouw persoonlijke ontwikkelvragen.

Data en tijden

 • 31 oktober vanaf 14.00 uur tot en met 1 november 15.00 uur (met overnachting)
 • 12 december, van 9.00 tot 17.00 uur
 • 3 februari, van 16.00 tot 20.00 uur
 • 18 maart, van 16.00 tot 20.00 uur

De opbrengsten

Na de training:

 • ben je je bewust van je eigen rol en positie in de verandering
 • heb je praktische handvatten, theoretische kaders en diverse instrumenten om een duurzame verandering in jouw school te stimuleren
 • heb je een plan van aanpak voor de implementatie van de verandering.
 • heb je een persoonlijke groei doorgemaakt

De kosten

De training Ontwikkelkracht is gebaseerd op twee succesvolle trainingen uit eerdere projecten van de VO-raad en Schoolinfo. De training Ontwikkelkracht die start op 31 oktober is een pilot, want we vinden het belangrijk om feedback te ontvangen van deelnemers. Hiermee kunnen wij de training doorontwikkelen. Meedoen met deze pilot is kosteloos.

De training start met een tweedaags programma met overnachting. De verblijfskosten zijn voor eigen rekening van de deelnemer.

Aanmelden

Je kan je hier aanmelden voor de training. Let op: jij en je collega’s moeten allemaal individueel het aanmeldformulier invullen.

Vragen?

Heb je vragen over de training Ontwikkelkracht? Stuur dan een e-mail naar info@voortgezetleren.nl of bel 030 232 48 80.

Ervaring van deelnemers van vorige trainingen

“Geïnspireerd worden buiten de waan van de dag, jezelf tijd en afstand van school gunnen om snel en praktisch aan de slag te gaan. Je komt echt een stap verder.” 

“Je krijgt een breder blikveld, het zet aan tot out of the box denken, het brengt je in verwarring, je komt tot andere inzichten over waar je nu daadwerkelijk staat.”

“Erg inspirerend om actief bezig te zijn met je eigen schoolontwikkeling en daar commentaar/feedback op te krijgen van collega’s en van experts die met andere invalshoeken komen. Zo wordt je school echt een lerende school.”

Deze websites maakt gebruik van cookies

Deze website maakt gebruik van cookies om u een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te klikken.