Ontwikkeltraject peoplemanagement

Datum: 11 sep
Tijd: 09.00 - 17.00 uur
Locatie: Kaap Doorn, Doorn
Doelgroep: Teamleiders

Een goede peoplemanager heeft oog voor de behoeften en drijfveren van zijn medewerkers, maar ook voor de teambehoeften. Wil jij leren hoe je als peoplemanager leraren ondersteunt in hun dagelijkse werk en persoonlijke ontwikkeling? Hoe je als leidinggevende de onderwijskundige doelen kunt realiseren? En hoe je het goede gesprek aangaat met de medewerkers aan wie je leidinggeeft? Dan is het ontwikkeltraject Peoplemanagement wat voor jou. Meld je aan.

DOELGROEP

Dit traject is bedoeld voor team- en afdelingsleiders. Om ervoor te zorgen dat het geleerde in praktijk gebracht wordt op school, is het alleen mogelijk om je in te schrijven met in totaal twee of drie deelnemers per school.

PROGRAMMA

Het programma bestaat uit vijf inhoudelijke modules en een afsluitende sessie waarbij ook jouw eindverantwoordelijke schoolleider aanwezig is. De volgende onderwerpen komen in de modules aan bod:

 1. Jij als peoplemanager;
 2. De context waarin jij als peoplemanager functioneert;
 3. Persoonlijke effectiviteit en ruimte creëren voor een effectieve invulling van peoplemanagement;
 4. Leidinggeven aan professionals in het licht van onderwijskundige doelen;
 5. Het gesprek: het doorlopende gesprek, de gesprekscyclus en gespreksvaardigheden.

De afsluitende sessie bestaat uit presentaties van de deelnemers over de plannen om peoplemanagement binnen de eigen school te versterken.

OPBRENGSTEN

Na het ontwikkeltraject:

 • weet je hoe jij als teamleider professioneel gedrag en persoonlijke ontwikkeling van leraren kunt stimuleren.
 • heb je samen met de deelnemende collega’s aan een ontwikkelvraag voor jouw school gewerkt.
 • is het peoplemanagement versterkt, zowel op het niveau van de teamleider als op het niveau van de school en de sector.

WAT MAG JE VERWACHTEN?

Van het ontwikkeltraject mag je het volgende verwachten:

 • De werkvormen zijn activerend: plenaire besprekingen, analyse van casuïstiek, teamopdrachten, individuele opdrachten;
 • Combinatie van theorie en praktijk;
 • Je leert tijdens dit traject van en met de andere deelnemers;
 • Ervaringsleren staat centraal: jouw eigen ervaringen zijn het startpunt. Deze analyseer je en hierop reflecteer je. Ook maak je opdrachten tijdens en buiten de bijeenkomsten.

KOSTEN

De kosten zijn 950 euro (exclusief btw) per deelnemer. Een hotelovernachting tijdens de tweedaagse à 90 euro per persoon (inclusief ontbijt) in Kaap Doorn is optioneel en voor eigen rekening.

DATA EN TIJDEN

 • Vrijdag 11 september: 09.00 – 17.00 (inclusief lunch)
 • Vrijdag 30 oktober: 09.00 – 17.00 (inclusief lunch)
 • Vrijdag 27 november: 10.00 – 20.00 (inclusief lunch en aansluitend een diner)
 • Zaterdag 28 november: 09.00 – 13.00 (inclusief een lunch voor onderweg)
 • Woensdag 16 december: 12.30 – 17.00 (inclusief lunch en aansluitend een borrel)

LOCATIE

Kaap Doorn
Postweg 9 (Let op: met uw navigatiesysteem vindt u ons tussen Leersumsestraatweg 4 en 6)
3941 KA Doorn

AANMELDEN

Meld je nu aan. Toelating vindt plaats op basis van een telefonische intake. Nadat alle deelnemers van de school zich hebben aangemeld, wordt de telefonische intake per persoon ingepland.

Meer informatie en vragen?

Meer weten over dit ontwikkeltraject? Bekijk de informatieflyer.
Heb je vragen over het ontwikkeltraject Peoplemanagement? Stuur dan een e-mail naar info@voortgezetleren.nl of bel 030 232 48 80.

ERVARINGEN VAN DEELNEMERS

“Het fijne aan het ontwikkeltraject peoplemanagement vond ik dat je niet alleen leerde van een aantal experts op dit gebied, maar dat er ook ruim gelegenheid werd geboden om met de collega’s van je eigen school stappen te zetten en intervisie te houden met collega’s van andere scholen. De inzet van een trainingsacteur was naast een beetje spannend ook enorm leerzaam.”

 “Ik was heel erg overtuigd in deze cursus door het goede materiaal dat behandeld werd. De aangeboden modellen boden ons goede handvatten om personeelsbeleid in onze school te onderzoeken. De leergang bood veel afwisseling in werkvormen. Ik heb veel inspiratie opgedaan in deze leergang.”

 “In het traject peoplemanagement vond ik het vooral heel waardevol om met zowel directe collega’s, als met collega’s van andere scholen te reflecteren op onze rol als middenmanager. De ondersteuning vanuit wetenschappelijk onderzoek heeft ons gesterkt in de ontwikkeling die we hebben doorgemaakt.”

GEÏNTERESSEERD?

Meld je aan

Deze websites maakt gebruik van cookies

Deze website maakt gebruik van cookies om u een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te klikken.