leiderschap

Leiderschapscafé regio midden (4 bijeenkomsten)

Datum: 22 jan
Tijd: 16.00 - 19.30 uur
Locatie: Regio midden

Wil jij tijdens vier bijeenkomsten kennis en inspiratie opdoen over leiderschap? Kom dan naar de Leiderschapscafés. Elke bijeenkomst staat een ander thema op het gebied van leiderschap centraal. Het thema van de tweede bijeenkomst op 22 januari is ‘Ontwikkelingsgericht leidinggeven’ met als spreker Louis Steeman. Gesprekken met collega’s over onderwijsinnovatie in de eigen schoolpraktijk is standaard onderdeel van het programma. Wil je erbij zijn? Meld je aan.

Doelgroep

Schoolleiders en teamleiders die zichzelf verder willen professionaliseren én van en met collega’s willen leren.

Programma

16.00 uur: Welkom en kennismaken 
16.15 uur: Inspiratiesessie
17.15 uur: Pauze
17.30 uur: Intervisie op basis van casuïstiek
19.00  uur: Plenaire afsluiting met maaltijd

Alle bijeenkomsten starten met een inspiratiesessie en hebben een thema waarbij een vraag rondom leiderschap en innovatie centraal staat. De spreker en het thema van de tweede bijeenkomst zijn:

  • Louis Steeman – Ontwikkelingsgericht leidinggeven

“We willen van een maakindustrie naar een ontwikkelingsproces: het onderwijs wil steeds meer gericht zijn op de ontwikkeling van de leerling en daar ook op ingericht zijn. Daarom is het ook belangrijk dat we ontwikkelingsgericht leidinggeven.” Oud interim-schoolleider Louis Steeman geeft een sessie over ontwikkelingsgericht leidinggeven.

De inspiratiesessie is een opmaat naar de intervisie op basis van casuïstiek, waarin je je in kleine groepjes buigt over de dilemma’s en casussen van collega-schoolleiders. In korte tijd geef je feedback over welke interventie jij zou toepassen en haal je zelf feedback op over je eigen casus.

Waar en wanneer?

De Leiderschapscafés vinden plaats op verschillende locaties in regio midden. De tweede bijeenkomst vindt plaats op het Corderius College in Amersfoort. De eerste bijeenkomst heeft inmiddels plaatsgevonden, maar je kunt nog aanhaken bij de bijeenkomsten op:

  • Bijeenkomst 2: 22 januari 2020
  • Bijeenkomst 3: 15 april 2020
  • Bijeenkomst 4: 17 juni 2020

We vragen deelnemers om bij alle bijeenkomsten aanwezig te zijn.

Opbrengsten

Tijdens het Leiderschapscafé doe je inspiratie en kennis op over leiderschap. Daarnaast kun je de bijeenkomsten benutten om te sparren over innovatieve ontwikkelingen op je eigen school. Centraal staat van en met elkaar leren.

Aanmelden

Je kunt je hier aanmelden.

Vragen?

Heb je vragen over het Leiderschapscafé in regio midden? Stuur dan een e-mail naar info@voortgezetleren.nl of bel 030 232 48 80. 

Ervaring van deelnemer

“Ik merkte dat het tijd werd voor een stukje buiten de school kijken, voor een stukje reflectie. Dat heb ik hier gevonden!” 

De Leiderschapscafés zijn een initiatief van Schoolleiders voor de Toekomst.

GEÏNTERESSEERD?

Meld je aan

Deze websites maakt gebruik van cookies

Deze website maakt gebruik van cookies om u een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te klikken.