leiderschap

Leiderschapscafé regio midden (4 bijeenkomsten)

Datum: 21 nov
Tijd: 16.00 - 19.30 uur
Locatie: Regio midden

In de Leiderschapscafés wisselen schoolleiders tijdens vier bijeenkomsten kennis en ervaring uit over onderwijsinnovatie binnen de eigen schoolpraktijk. Tijdens elke bijeenkomst staat een thema centraal. Het thema van de eerste bijeenkomst is ‘Wie ben ik al leider?’ met als spreker Maurice Kimman. Wil je erbij zijn? Meld je aan.

Doelgroep

Schoolleiders en teamleiders die zichzelf verder willen professionaliseren én van en met collega’s willen leren.

Programma

16.00 uur: Welkom en kennismaken 
16.15 uur: Inspiratiesessie
17.15 uur: Pauze
17.30 uur: Intervisie op basis van casuïstiek
19.00  uur: Plenaire afsluiting met maaltijd

Alle bijeenkomsten starten met een inspiratiesessie en hebben een thema waarbij een vraag rondom leiderschap en innovatie centraal staat. De sprekers en thema’s van de eerste twee bijeenkomsten zijn:

  • Maurice Kimman – Wie ben ik als leider?

Welke leiderschapsstijlen zijn er? Wat is voor jou het verschil tussen leiderschap en management? En op welk moment zet je wat in? In deze inspiratiesessie krijg je helder bij welke leiderschapsstijl jij je comfortabel voelt en in welke situatie andere stijlen ook passend zouden kunnen zijn. Voormalig directeur van Onderwijshelden Maurice Kimman legt de groep een casus voor en gaat samen kijken welke interventies als schoolleider passend zouden kunnen zijn.

  • Louis Steenman – Ontwikkelingsgericht leidinggeven

“We willen van een maakindustrie naar een ontwikkelingsproces: het onderwijs wil steeds meer gericht zijn op de ontwikkeling van de leerling en daar ook op ingericht zijn. Daarom is het ook belangrijk dat we ontwikkelingsgericht leidinggeven.” Oud interim-schoolleider Louis Steenman geeft een sessie over ontwikkelingsgericht leidinggeven.

De inspiratiesessie is een opmaat naar de intervisie op basis van casuïstiek, waarin je je in kleine groepjes buigt over de dilemma’s en casussen van collega-schoolleiders. In korte tijd geef je feedback over welke interventie jij zou toepassen en haal je zelf feedback op over je eigen casus.

Waar en wanneer?

De Leiderschapscafés vinden plaats op verschillende locaties in regio midden. De eerste bijeenkomst vindt plaats op het Vathorst College in Amersfoort. Er zijn vier bijeenkomsten:

  • Bijeenkomst 1: 21 november 2019
  • Bijeenkomst 2: 22 januari 2020
  • Bijeenkomst 3: 15 april 2020
  • Bijeenkomst 4: 17 juni 2020

We vragen deelnemers om bij alle bijeenkomsten aanwezig te zijn.

Opbrengsten

Tijdens het Leiderschapscafé doe je inspiratie en kennis op over leiderschap. Daarnaast kun je de bijeenkomsten benutten om te sparren over innovatieve ontwikkelingen op je eigen school. Centraal staat van en met elkaar leren.

Aanmelden

Je kunt je hier aanmelden.

Vragen?

Heb je vragen over het Leiderschapscafé in regio midden? Stuur dan een e-mail naar info@voortgezetleren.nl of bel 030 232 48 80. 

Ervaring van deelnemer

“Ik merkte dat het tijd werd voor een stukje buiten de school kijken, voor een stukje reflectie. Dat heb ik hier gevonden!” 

De Leiderschapscafés zijn een initiatief van Schoolleiders voor de Toekomst.

Deze websites maakt gebruik van cookies

Deze website maakt gebruik van cookies om u een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te klikken.