Kennis delen over ‘Flexibilisering van het onderwijs’

Datum: 07 jun
Tijd: 9.30 tot 12.00
Locatie: De U-trechters van RuimteUtrecht, Veilinghavenkade 4-8, Utrecht
Doelgroep: Schoolleiders

Hoe kun je flexibele leerwegen bieden én maatwerk bij de toetsmomenten, terwijl wet- en regelgeving vastliggen? En wat kun je doen om het aantal zittenblijvers terug te dringen en welke visie ambieer je voor de lange termijn om zittenblijven te voorkomen? Denk mee over deze onderwerpen in het leernetwerk ‘Flexibilisering van het onderwijs’.

In het leernetwerk verken je samen met collega’s het thema flexibilisering van het onderwijs aan de hand van jouw ambities en kansen in wet- en regelgeving. Je leert met en van collega-scholen aan de hand van de leervraag van jouw school.

Wat is een leernetwerk?

Een leernetwerk biedt schoolleiders de ruimte om in een informele sfeer uitdagingen, dilemma’s, kennis en ervaringen over specifieke vraagstukken met elkaar delen. Tijdens de leernetwerken zorgen procesbegeleiders voor verbinding van de theorie met de praktijk, dat er gewerkt wordt met opdrachten gekoppeld aan de eigen leervraag en leveren experts een bijdrage. Zo ontwikkel je nieuwe inzichten, oplossingen en/of werkwijzen en biedt het leernetwerk ondersteuning bij het werken aan de eigen leervraag. Deelnemers breiden daarnaast hun (sociale) netwerk verder uit.

Voor wie?

De leernetwerken zijn voor schoolleiders of teamleiders, in combinatie met een andere persoon vanuit de school. Je deelt met elkaar informatie over specifieke vraagstukken, uitdagingen en dilemma’s, waarbij je gefaciliteerd wordt door een procesbegeleider en een digitaal platform, zodat je kennis en ervaringen tussentijds met elkaar kunt delen.

Datum en locatie

Een leernetwerk bestaat uit een reeks van vijf bijeenkomsten in 2019, inclusief de startbijeenkomst op 7 juni 2019 bij de U-trechters van RuimteUtrecht op Veilinghavenkade 4-8 in Utrecht. De tijdstippen en locaties van de overige bijeenkomsten zijn in overleg met de deelnemers.

Inzet

  • Aanwezigheid bij alle bijeenkomsten, ook al zijn er aan het leernetwerk geen kosten verbonden.
  • Een heldere ambitie voor de schoolbrede inbedding van het vraagstuk waar jouw school voor staat.
  • Het vrijmaken van tijd en middelen binnen de school, zodat antwoorden op de leervraag ook in de praktijk gebracht kunnen worden.
  • Het delen van goede praktijkvoorbeelden en materialen als inspiratiebron en als voorbeeld voor andere scholen die niet aan de leernetwerken deelnemen.

Wil jij meedenken over 'Flexibilisering van het onderwijs'?

Meld je aan

Deze websites maakt gebruik van cookies

Deze website maakt gebruik van cookies om u een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te klikken.