Digitale training Strategisch HRM voor hr-medewerkers en -adviseurs

Datum: 02 mrt
Tijd: Niet van toepassing
Locatie: Online
Doelgroep: Stafmedewerkers

Hoe vertaal je de schoolambities naar effectief en waardevol hr-beleid? En welke instrumenten en modellen kun je inzetten? Wat is jouw rol als strategisch hr-medewerker? Met deze vragen ga je aan de slag in de digitale training Strategisch HRM voor hr-medewerkers en -adviseurs. Alles wat je leert, kun je direct in de praktijk brengen op je eigen school.

Let op: deze training start elke maand. Meld je uiterlijk de laatste vrijdag van de maand aan, zodat je op tijd de inloggegevens krijgt voor jouw account.

Het programma

Tijdens de digitale training studeer je in je eigen tempo en wanneer het jou uitkomt. Met een digitaal leerdossier houd je jouw voortgang bij. Daarnaast voer je verschillende praktijkopdrachten uit, zoals het ophalen van 360-graden-feedback over jouw rol als hr-medewerker. Deze training is te volgen met of zonder persoonlijke coaching. De training bestaat uit drie blokken:

 • Blok 1: Verkenning
  In het eerste blok staan de ontwikkelingen in de eigen school centraal. Aan het einde van dit blok heb je in kaart gebracht welke drie tot vijf belangrijke ‘key-issues’ in jouw school spelen.
 • Blok 2: Uitwerking
  Met de key-issues als rode draad, ga je in het tweede blok aan de slag met hr-beleid. Aan het einde van dit blok heb je een concrete hr-agenda, toegespitst op je eigen school. Tijdens een praktijkopdracht toets je deze agenda bij relevante collega’s.
 • Blok 3: Implementatie
  In het laatste blok breng je al het geleerde samen en is het resultaat een hr-actieplan waarmee je in je eigen schoolorganisatie aan de slag kunt.

Met of zonder coaching

Nadat je je hebt aangemeld, kun je ervoor kiezen om deze digitale training met of zonder coach te volgen. Als je kiest voor coaching plan je na elk blok een telefonische afspraak met jouw coach. Deze coach helpt je verder in je ontwikkeling en met de lesstof. Daarnaast kun je met je coach sparren over (hr-)situaties die je in de praktijk tegenkomt. Op het leerplatform vind je een overzicht met beschikbare coaches. Je kunt hen zelf benaderen. De inzet van een coach is kosteloos.

Wat levert het je op?

Na afloop van de training:

 • heb je inzicht in je huidige rol als hr-medewerker en welke competenties je (nog) nodig hebt om je rol als strategisch hr-medewerker goed te kunnen vervullen.
 • heb je concrete handvatten voor je eigen ontwikkeling ten behoeve van de invoering van strategisch hrm in je school.
 • heb je een schooleigen actieplan voor de invoering van strategisch hrm in je school.

Tijdsbesteding

De doorlooptijd van de training is ongeveer 3 maanden. Dit bestaat uit:

 • het doorlopen van de digitale leermodule (circa vier dagen)
 • praktijkopdrachten
 • verdere verdieping
 • afstemming in de eigen praktijk met de schoolleider
 • eventuele coaching

De kosten

Deelname aan de training is kosteloos.

Aanmelden

Je kunt steeds in de eerste week van de nieuwe maand starten met de digitale training. Het schema hieronder geeft aan vóór welke datum je je moet inschrijven om in de eerste week van de nieuwe maand de inloggegevens te krijgen voor jouw account. Nadat je je hebt aangemeld, ontvang je alle informatie die je nodig hebt om de training zelfstandig te kunnen volgen. In de startweek van de training ontvang je de inloggegevens, zodat je aan de slag kunt. Je kunt je hier aanmelden.

Startweek 2020  Uiterlijk aanmelden op
Week 6 (3 t/m 7 februari) Vrijdag 31 januari 2020
Week 10 (2 t/m 6 maart) Vrijdag 28 februari 2020
Week 14 (30 maart t/m 3 april) Vrijdag 27 maart 2020
Week 19 (4 t/m 8 mei) Vrijdag 1 mei 2020
Week 23 (1 t/m 5 juni) Vrijdag 29 mei 2020
Week 27 (29 juni t/m 3 juli) Vrijdag 26 juni 2020

Vragen?

Heb je vragen over de training Strategisch HRM voor hr-medewerkers? Stuur dan een e-mail naar info@voortgezetleren.nl of bel 030 232 48 80.

Geïnteresseerd?

Meld je aan

Deze websites maakt gebruik van cookies

Deze website maakt gebruik van cookies om u een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te klikken.