De Schoolleidersconferentie

Datum: 13 nov
Tijd: 09.15 - 16.30 uur
Locatie: Gooiland, Hilversum

Veel scholen hebben een duidelijke visie, maar hoe ga je in de praktijk aan de slag met onderwijsontwikkeling? Hoe krijg je collega’s in de ontwikkelstand? Kortom: hoe maak je de vertaalslag van visie naar actie? Tijdens de Schoolleidersconferentie 13 november 2019 staat die vraag centraal.

VAN VISIE NAAR ACTIE

De Schoolleidersconferentie (voorheen de Nationale Schoolleiders Top) is bedoeld voor alle school- en teamleiders uit het voortgezet onderwijs. Tijdens deze conferentie geven inspirerende sprekers je handvatten om de vertaalslag van visie naar actie te maken. Tijdens de werksessies ga je samen met collega-schoolleiders aan de slag met thema’s als veranderkracht, lerende cultuur en leiderschap. Je krijgt tips om eigentijds onderwijs in jouw school toe te passen en je kunt in gesprek gaan met leiders uit andere sectoren. Dé manier om buiten de waan van de dag stappen te zetten in de ontwikkeling van jouw school dus. Meld je aan!

PROGRAMMA

09.15 uur Inloop met koffie & thee
10.00 uur Opening en keynote door Nils Roemen
11.30 uur Ronde 1: keuze uit werk- en inspiratiesessies
13.00 uur Lunch
14.00 uur Keynote door Fountainheads
15.00 uur Ronde 2: keuze uit werk- en inspiratiesessies
16.30 uur Borrel

WERK- EN INSPIRATIESESSIES

Je kunt kiezen uit verschillende werk- en inspiratiesessies. Tijdens de werksessies ga je met een casus uit de praktijk actief aan de slag. Je doet nieuwe inzichten op en leert van de kennis en ervaring van andere deelnemers. Tijdens de inspiratiesessies doe je vooral inspiratie op, uit theorie of aan de hand van praktijkvoorbeelden van scholen. Je bent aan het denken gezet en gemotiveerd om de volgende stap te zetten in jouw school. Iedere sessie duurt anderhalf uur. Bekijk alle werk- en inspiratiesessies.

NEEM JOUW LEERLINGEN MEE

Gedurende de dag is er ook een programma voor leerlingen, waarin zij meedenken over het onderwijs van de toekomst. In het eerste deel van dit programma gaan leerlingen met elkaar in gesprek over de vraag hoe het huidige onderwijs op hun school verbeterd kan worden. Ze vertalen hun visie op het onderwijs naar een poster. In de pauze richten de leerlingen een Toekomstexpositie in en gaan hierover in gesprek met jou. Na de pauze volgen de leerlingen de workshop Discussiëren is te leren, waarin ze gespreksvaardigheden trainen. Wil je leerlingen meenemen? Geef dit aan in het aanmeldformulier en de organisatie neemt contact met je op.

INFORMATIE OVER DE KEYNOTES

Nils Roemen – ‘Durftevragen’
We leven in een wereld van overvloed, helaas ligt er teveel op de verkeerde plek onbenut te wezen. Door slim om te gaan met het sociaal kapitaal kan je bergen verzetten. Nils is grondlegger van Durftevragen. Een filosofie die je helpt maximaal gebruik te maken van de kracht in jouw netwerk. Samen met Fanny Koerts schreef hij het boek ‘Durftevragen en de kracht van sociale overwaarde’. Nog altijd gratis te downloaden op www.durftevragen.com/boek. Tijdens zijn presentatie daagt Nils je uit na te denken en te vragen wat jij wilt. Het kan maar zo zijn dat degen die jouw verder kan helpen naast je zit…

Fountainheads – You Snooze You Lose ….. So Get Up 
Herken je dat? De wekker gaat en je drukt nog even de ‘snooze-knop’ in. Heerlijk nog 9 minuten in ‘dromenland’. Maar ondertussen dat jij verder slaapt, verandert de wereld om je heen in een rap tempo. De markt(ontwikkelingen) wachten niet op slaapkoppen en snoozers. Trendverkenners* Jan-Henk Bouman en Wim van Rooijen schudden je verbaal wakker en zorgen er voor dat je voortaan direct opstaat als de wekker gaat. You Snooze You Lose ….. So Get Up! * Niet te verwarren met futurologen, futuristen, trendwatchers, waarzeggers, handlezers en Tarrotkaartenleggers

LOCATIE

De Schoolleidersconferentie vindt plaats in het Gooiland:
Emmastraat 2
1211 NG Hilversum

KOSTEN

De kosten voor de Schoolleidersconferentie bedragen 80 euro.

AANMELDEN

Bekijk het programma, kies de sessies die je wilt volgen en meld je aan! 

VRAGEN?

Heb je vragen over de Schoolleidersconferentie? Stuur dan een e-mail naar info@voortgezetleren.nl of bel 030-232 48 80. 

INSCHRIJVEN

Meld je aan

Deze websites maakt gebruik van cookies

Deze website maakt gebruik van cookies om u een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te klikken.